Silestone kvarc felület

A Silestone természetes kvarc alapú kövét azért tervezte a Cosentino csapata, hogy napjainkat ne csak a praktikusság, hanem a harmónia és a csodálatos színek illetve anyagok világa jellemezze. Egy olyan felületet alkottak, amely nem csak szép és esztétikus, hanem kiváló összetétele miatt rendkívül ellenálló a különböző szennyeződésekkel és karcokkal szemben. A speciális gyártási eljárás során antibakteriális védelemmel látják el a Silestone-t, amely megfelel a maximális higiéniai feltételeknek is.

Quartz surfaces for kitchen and bathrooms

MI is az a Silestone

A Silestone egy természetes kvarc felület, amelyet azért alkottak, hogy napjainkat szebbé és kényelmesebbé tegye. Szemet gyönyörködtető  kvarc színeivel, anyagaival, textúrájával és kiváló minőségével a lakás bármely pontját dekorálhatjuk, legyen az akár egy konyhai munkapult vagy esetleg egy fürdőszobai pult. Ez az egyetlen olyan anyag a piacon, amely antibakteriális védelemmel van ellátva, tehát garantálja a maximális higiéniát a felületen. 

Az összetételét tekintve 94%-ban természetes kvarc, amely különlegesen keménnyé és rugalmassá teszi. Olyan higiéniai tulajdonsággal rendelkezik, mint semmilyen más termék a piacon. Ráadásul a kvarc mindenféle árnyalatában kapható, amely lehetővé teszi, hogy egy egyszerű konyhai pulttól a legbonyolultabb szerkezetig felhasználjuk.

Silestone, leader in quartz surfaces

Kvarc

Kristályosodott dioxid, amely általában fehér vagy átlátszó, de más színekben is fellelhető, ha képződése során más anyaggal is érintkezik. Vagy tiszta állapotban találjuk vagy más összetételekben van jelen.

Mivel rendkívül kemény és a savakkal szemben is ellenáll, különféle termékek készítésére alkalmas, amely pontosságot és jó minőséget követel meg.

 

Silestone munkafelület Előnyei

Számos előnye van, mely nem található meg a természetes kövekben(gránit, márvány) Ezek:

  • • anti-bakteriális felülettel rendelkezik, tehát így nem szaporodnak rajta a baktériumok

  • • rendkívül ellenáll a szennyeződéseknek, ezért nagyon könnyen tisztítható

  • • nem nyeli el a folyadékot: a természetes kvarc  és gyanta elegyének keveréke  a gyártás során tejesen porozús mentessé teszi a felületet. Nem     szívja be a folyadékot, lehet ez akár kávé, vörösbor stb.

  • • ütésállóssága jóval nagyobb, mint a természetes kőé

  • • több mint 60féle színben gyártják

  • • 3féle textúrával rendelkezik: fényes felület, amely több mint 60 féle színben kapható. Matt felület, Volcano felület

Természetes szépség

Quartz natural beauty

A Silestone természetes szépséggel és eleganciával rendelkezik, ugyanúgy mint a legtöbb természetes kő, a kvarc és a gyémánt. A Silestone egyediségét a kő fénye, csillogása és egyedi tapintása teszi felettébb különlegessé.

Foltokkal és szennyeződésekkel szembeni  ellenállás

Stains resistant quartz surfaces

A Silestone homogén kvarc felületének köszönhetően rendkívül ellenáll a különböző szennyeződéseknek, nem szív be semmilyen folyadékot, mint például a kávé, bor, citromlé, olaj, ecet. Mindennapos használatra tervezték, egyszerűen tisztítható, semmilyen különös ápolást nem igényel.

Karcokkal szembeni ellenállás

Quarz scratching resistance Silestone

A kvarc a Mohs féle skálán 7-es keménységű, míg a gyémánt 10-es. Ezért, míg a legtöbb más munkalap, mint pl.  a márvány és gránit jobban hajlamos a sérülésekre, addig a Silestone ellenáll ezeknek.

Színek

Quartz colour surfaces

Jelenleg több mint 60féle színben kapható, 3 féle különböző felülettel színenként. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően minden évben bővül a színskála.

Sokoldalúság

Quartz versatility Silestone

A Silestone a lakás bármely részén sokoldalúan felhasználható, a legmerészebb álmainkat is megvalósíthatjuk ezzel a tökéletes anyaggal. Színvilága a mai trendnek megfelelő és a folyamatos fejlesztések miatt mindig figyelnek a vevők és lakberendezők igényeire. Tehát nemcsak konyhánkat varázsolhatjuk szebbé, hanem a padlót, a lépcsőt, falat, bárpultot, asztalt, fürdőszobát és még sorolhatnánk.

Ütéssel szembeni ellenállás

Quartz impact resistance Silestone

A Silestone kvarc munkalapok magas színtű ellenállása az ütéssel szemben messze felülmúlja a többi hasonló termékek ütésállóságát.

Ez a rendkívüli ellenállás a kitűnő minőségű összetételnek és gyártásnak köszönhető: kvarc a keménységet, a gyanta a rugalmasságot adja. A gyártás során a vibrációs tömörítés eljárás során minden lehetséges levegőt kipréselnek az anyagból és magas hő hatására összepréselik azt.


 

 
White and blue quartz countertops Blanco Zeus Extreme countertops Kitchen quartz countertops Black quartz kitchen countertop Rojo Vital Silestone countertops Black quartz texture countertop

 


©2018 Madar ÉpKő Kft.

Logo Eco SilestoneLogo Sensa Silestone

Kapcsolat  |  Honlaptérkép  |  Other Cosentino products: