Silestone munkafelület kezelése

A Silestone egyik nagy előnye, hogy nagyon könnyű tisztán tartani és kezelni. A legtöbb esetben csak egy száraz ruhával kell eltávolítani a szennyeződést.

Cleaning and maintaining Silestone surfaces

Silestone Tisztítás és karbantartás

A Silestone egyik nagy előnye, hogy nagyon könnyű tisztán tartani és kezelni. A legtöbb esetben csak egy száraz ruhával kell eltávolítani a szennyeződést.

A makacs foltok tisztítására az általános CIF tisztítószer javasolt. Használata után bő vízzel le kell mosni a felületet, majd szárazra törölni.

A Silestone munkafelület speciális tisztítására kifejlesztett Q-Force és Q-action foklyadék kiválóan alkalmas a szennyeződések eltűntetésére.

Soha ne használjunk a Silestone felülethez waxot, bútorápoló sprayt, különböző polírozó és fényesítő anyagokat, mert a felület elvesztheti fényét.

Silestone javasolt Tisztítása

Zsír foltok és napi tiszítás

A zsírfoltot egyszerűen tisztítsa le általános mosogatószerrel, de ne legyen hypo tartalmú, vagy  vigye fel a szennyezett felüleletre a  Q-force vagy Q-action folyadékot, súrolja le a szennyeződést , majd bő vízzel mossa le és törölje szárazra a felületet.

Vízkőfoltok

Tegyen egy kevés vízkőoldót a kívánt felületre, hagyja rajta néhány másodpercig majd bő vízzel mossa le, aztán törölje szárazra. Kérjük minden esetben olvassa el a vízkőoldó használati utasítását, továbbá a Silestone felületekhez javasolt vegyszereket.

Szilikon foltok

Használja a kés élét, de sosem a kés hegyét és ha szükséges egy csepp oldószerrel távolítsa el a szennyeződést. Ezek után mossa le a felületet bő vízzel és törölje szárazra. Fontos, hogy az oldószer ne tartalmazza a következő anyagokat: dichloromethane, methylene dichloride, dichloramine .

Makacs foltok

Erős szennyeződések tisztítására használjunk általános CIF surolószert. Q-Force vagy Q-Action folyadék esetén hagyjuk a folton 2 percig, aztán súroljuk le a makacs foltot, majd bő  vízzel mossuk le és töröljük szárazra a felületet.

Felület fényének elvesztése

Silestone felület fényének elvesztése akkor lehetséges, ha olyan terméket illetve vegyszer használunk a felszín tisztítására, ami nem javasolt.(wax, bútorápoló spray, különböző tömítőanyagok) Csak olyan vegyszer használata ajánlott, ami a javasolt vegyszerek között található. Ha a felület a nem megengedett vegyszerek hatására elveszíti  fényét, akkor azt többet más anyagokkal már nem lehet fényessé tenni.

 

Fontos Figyelmeztetés

 Ne tegye a Silestonet kültérre vagy olyan helyre ahol közvetlenül folyamatos UV-sugárzásnak van kitéve

• A folyamatos káros napsugárzás hatására az évek során a felület elvesztheti fényét és színét.

Soha ne használjon a Silestone felület tisztításához víztaszító anyagot, bútorápolót és impregnálót

• A Silestone termék beépítése után a felület természetes fénye már megvan, nem kell semmilyen impregnáló anyagot használni annak fényesítésére. Az impregnáló és víztaszító anyagok csak ideiglenes és mesterséges fényt adnak a felületnek
• Soha ne használjon higítót, erősen lúgos maróhatású anyagot, erősen savas hatású anyagot illetve több mint 10 ph értéket meghaladó vegyszert a Silestone felületén
• Ha valamilyen fehérítőt vagy oldószert használna a felületen, mindenképpen hígitsa fel előtte bő vízzel, ugyanis ha hígitás nélkül kerül a felületre akkor kárt okozhat benne

Hypo és aceton tartalmú anyagok 12 óra múlva is marják a felületett

• Soha ne használjon klór tartalmú anyagokat a felületen
• A felületet utána nem lehet ugyanolyanra felcsiszolni legyen az padló vagy akár konyhapult
• Soha ne használjon a Silestone felületen zsíroldót, hidegzsíroldót, tűzhelytisztítót
• Tartsa távol a Silestone felületet folyamatos forró készülékektől, mint pl. a fritőz

Bár a Silestone rövid ideig ellenáll a magas hőnek, figyelembe kell vennünk a lap vastagságát, színét, helyezkedését. Tehát mindig figyeljünk arra, hogy pár másodpercnél tovább sose hagyjunk a felületen forró edényt, tepsit, fritőzt. Mindig tegyünk alátétet a forró edény alá.

 

Silestone Ellenállása vegyszerekkel szemben

Nagyfokú ellenállás: citrom, olaj, kávé, bor, szénsavas üdítő, stb.

Ne használjon semmilyen körülmények között: flórsav, diklórmetán,sósav, festékoldó, higító...

Hypo, domestos: Ne használja a felület tisztításához. Ezek a vegyszerek 12 óra múlva is marják a felületet és így elveszítheti a fényét

Lúgos tisztítószerek Ph>12: Ne használja tisztításhoz. Ezek a vegyszerek 12 óra múlva is marják a felületet és így elveszítheti a fényét

Triklóretilén: Használata lehetséges, abban esetben , ha a súrolás után bő vízzel eltávolítjuk azt. Figyeljen arra, hogy tömény állapotában soha ne kerüljön a felületre, csak higítva!

Aceton: Használata lehetséges, abban esetben , ha a súrolás után bő vízzel eltávolítjuk azt. Figyeljen arra, hogy tömény állapotában soha ne kerüljön a felületre, csak higítva!

Festék higító: Használata lehetséges, abban esetben , ha a súrolás után bő vízzel eltávolítjuk azt. Figyeljen arra, hogy tömény állapotában soha ne kerüljön a felületre, csak higítva!

Q-action quartz surfaces cleaner

Q-Action

Speciális tisztító termékek

idővel más agresszív tisztó szerek hatására a felület elvesztheti a fényét, de  a Q-action folyadéktól nem

munkafelületre alkalmazható mindennapos használatra

Javasolt minden folt tiszítására (bor, olaj, citrom, filctoll, stb).

Ph dermoprotector védelme kíméli a kezet

• Gyorsan szárad, természetes szappan tartalmaz

 

 


©2018 Madar ÉpKő Kft.

Logo Eco SilestoneLogo Sensa Silestone

Kapcsolat  |  Honlaptérkép  |  Other Cosentino products: